IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Yleisiä pelisääntöjä

Kerros- ja rivitaloissa on  kaikkia koskevat järjestyssäännöt ja toimintatavat. Näiden määräysten ja ohjeiden tarkoitus on taata kaikille oikeus ja mahdollisuus esimerkiksi rauhalliseen yöuneen. Siksi on määritelty ne ajat, jolloin talossa vallitsee hiljaisuus eli aika, jolloin ei esimerkiksi soiteta mitään soitinta tai äänitettä lujaa eikä huudateta tv:tä tai radiota. Ehdoton hiljaisuus on klo 22.00 – 7.00, mutta hyvään naapuruuteen kuuluu toki myös muina aikoina olla aiheuttamatta häiriötä. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että otetaan vuoro- tai yötyötä tekevä naapuri huomioon, eikä pidetä turhaa meteliä muinakaan aikoina.

Samanlaista hyvää naapuruutta on vaalia oman kodin ympäristön siisteyttä ja kuntoa eli esimerkiksi olla heittelemättä roskia ja tupakantumppeja pitkin porrashuoneita ja pihaa ja olla rikkomatta tahallaan pihakalusteita ja istutuksia.

Yhtiön järjestyssäännöt kirjaavat perusasiat, joilla turvataan asumisen viihtyvyys.

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin kiinteistön kaikissa yhteisissä ja yleisissä tiloissa, myös hisseissä.

Grillaaminen omilla grilleillä on kielletty niin piha-alueilla kuin parvekkeillakin.

Helsingin Korkotukiasuntojen asunnot on vuokrattu kaupungin vuokra-asuntoina asunnontarvitsijoille. Vuokrasopimus kieltää niiden jälleenvuokraamisen erikseen määrättyjä poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Yhtiön asuntoja ei siis saa välittää kaupalliseen hotellityyppiseen käyttöön esimerkiksi Airbnb-palvelun kautta. Lue asiasta lisää täältä.

Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissa asuvilla on mahdollisuus hakea asunnon vaihtoa toiseen kaupungin vuokra-asuntoon. Lisätietoja asuntojen vaihtamisesta.