IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Asunnonvaihtopörssi uudistunut

19.09.2012

 


Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissta asuvien asukkaiden keskinäiseen asunnonvaihtoon tarkoitettu asunnonvaihtopörssi on uudistunut. Tämä myös Helsingin Korkotukiasuntojen asuntoja koskevat palvelu löytyy osoitteesta https://www.stadinasunnot.fi/vaihtoporssi. Palvelun uudistaminen helpottaa sopivan vaihtokumppanin löytymistä

Palveluun syötetään oman asunnon osoitetieto, jolla palvelu tunnistaa, että kyseessä on Hekan vuokra-asunto. Osoitteen tunnistuksen jälkeen asunnon perustiedot löytyvät pörssistä valmiina, joten ilmoituksen jättämiseksi tarvitsee lisätä vain vuokratiedot sekä omat yhteystiedot. Palveluun voi halutessaan lisätä myös kuvan asunnosta.

Asunnon vaihtaja määrittelee, millaista vaihtoasuntoa itse on hakemassa. Palvelu näyttää vaihtajalle vain sellaiset hakijat, jotka osuvat hakuehtoihin. Esimerkiksi jos haluat vaihtaa oman Kannelmäessä sijaitsevan yksiösi Suutarilassa sijaitsevaan kaksioon, näyttää pörssi vain ne ilmoitukset, joissa ilmoittaja asuu kaksiossa Suutarilassa ja haluaa muuttaa yksiöön Kannelmäkeen.

Muut asunnonvaihdon tavat ja hakukanavat ovat entisellään. Haettaessa vaihtoa toisen alueen asuntoon ilman tiedossa olevaa vaihtokumppania, täytetään tavallinen vuokra-asuntohakemus ja hakemukselle merkitään, että asuu jo nykyisin Helsingin kaupungin vuokra-asunnossa. Samoin menetellään haettaessa asumaan vastavalmistuvaan kohteeseen. Myös alueyhtiöiden kautta voi hakea asunnonvaihtoa, jolloin hakija täyttää hakemuksen omassa alueyhtiössä.

Asunnonvaihdon perusedellytykset ovat samat kuin aiemminkin: vuoden asumisaika asunnossa ja isännöitsijän lausunto.
Takaisin uutisiin