IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Asuntoa ei voi pitää hotellina

11.09.2015

Airbnb-majoituspalvelusta on tullut kiinnostava vaihtoehto mahdollisuutena tienata ylimääräistä rahaa omalla asunnolla sekä suunnitellessa omia matkoja. Helsingin Korkotukiasuntojen asuntoja ei kuitenkaan voi vuokrata palvelun kautta. Vuokrasopimuksen ehdot kieltävät yksiselitteisesti tällaisen jälleenvuokrauksen.

- Helsingin Korkotukiasuntojen omistamat vuokra-asunnot on tarkoitettu asuinkäyttöön. Yhtiön asunnot vuokrataan Helsingin kaupungin välityksellä asunnontarvitsijoille. Jo siltä pohjalta on ymmärrettävää, että vuokrasopimusehdoissa kielletään Airbnb-palvelun tapainen asunnon käyttö ansaintatarkoituksiin, selventää vuokrausperusteita Helsingin Korkotukiasuntojen toimitusjohtaja Anne Juuti.

- On täysin sallittua, jos asukas haluaa tarjota veloituksetta nukkumapaikkaa jollekin matkailijalle silloin tällöin. Mutta jos asunto löytyy esimerkiksi Airbnb:n kaupallisesta majoituspalvelusta, rikkoo asukas vuokrasopimusta. Vuokralaisen on tärkeää tietää, että tämä on jo peruste vuokrasopimuksen purkamiselle.

- Poikkeustilanteessa, esimerkiksi asukkaan lähtiessä määräajaksi ulkomaille opiskelemaan, voidaan myöntää väliaikainen jälleenvuokrauslupa. Tällöinkin asukkaan on haettava jälleenvuokraukseen lupaa vuokranantajalta. Anomus on perusteltava ja todistettava riittävin asiakirjoin, esimerkiksi opiskelutodistuksella.
Takaisin uutisiin