IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Helsingin Korkotukiasuntojen isännöinti ja Asuntopalvelu siirtyvät Auroranlinnalle

20.12.2017

Helsingin Korkotukiasuntojen kiinteistöjen isännöinti siirtyy Kiinteistö Oy Auroranlinnaan vuoden 2018 alussa. Vuokrasopimusten teko ja irtisanominen, vuokravalvonta, avainasiat sekä isännöintiin liittyvät asuntopalvelut siirtyvät Auroranlinnan hoitoon. Auroranlinnan toimisto ja Asuntopalvelu ovat Länsi-Pasilassa osoitteessa Eevankatu 2. Heka-alueyhtiöt hoitavat asukkaiden kanssa jatkossa vain  saunavuoroihin, autopaikkoihin ja talonkirjamerkintöihin liittyvät asiat sekä kiinteistönhoitoon liiittyvät asiat niissä kohteissa, joissa huoltoliike on jokin Heka-alueyhtiö.

Helsingin kaupungin strategiassa vuokra-asunnot hoidetaan kahdessa yhtiössä. ARA-vuokratalot kuuluvat Heka-yhtiölle ja muista vastaa KOy Auroranlinna. Helsingin Korkotukiasuntojen talojen isännöinti ja asukkaille tarkoitetut asuntopalvelut siirtyvät osana tätä strategiaa Auroranlinnan hoitoon vuoden 2018 alussa.

Auroranlinnan omat noin 2300 asuntoa ovat olleet tähänkin asti Auroranlinnan omien isännöitsijöiden ja teknisten isännöitsijöiden hoidossa. Nyt Helsingin Korotukiasuntojen noin 1600 asuntoa siirtyvät myös Auroranlinnan isännöintiin. Samalla Helsingin Korkotukiasuntojen asuntopalvelu sekä isännöinnin asiakaspalvelu siirtyvät Auroranlinnan toimistoon, joka sijaitsee Länsi-Pasilassa Eevankatu 2:ssa.

Vikailmoitukset sähköisesti tai huoltoyhtiölle

Helsingin Korkotukiasuntojen kohteiden vikailmoitusmenettelyt eivät muutu tässä yhteydessä. Vikailmoituksen voi tehdä edelleen sähköisenä tai oman kotitalon huoltoyhtiön vikailmoitusnumeroon. Sähköiseen vikailmoituslomakkeeseen pääsee sekä oman kohteen kohdesivulta että korkotuki.fi-nettietusivulta kohdasta ”Tee sähköinen vikailmoitus”. Kiireelliset vikailmoitukset tehdään puhelimitse huollon numeroihin.

Tehtäessä sähköinen vikailmoitus avautuvaan lomakkeeseen täytetään pyydetyt tiedot ja lopuksi painetaan Lähetä. Kun vikailmoituslomakkeeseen on täytetty oma sähköpostiosoite ja puhelinnumero, asukas saa seurantatietoa vikailmoituksen hoidosta ja huoltoyhtiö voi tarvittaessa olla asukkaaseen yhteydessä.

Ovenavaukset tilataan kohdesivulla kerrotuista palvelunumeroista. Asunnon ovi voidaan avata vain huoltoyhtiön talonkirjaan eli talon asukasluetteloon merkityille henkilöille. Siksi on tärkeää, että muutosta ilmoitetaan myös oman kotitalon kohdesivulla kerrotulle huolto- tai alueyhtiölle, sen lisäksi, että muuttoilmoitus tehdään väestörekisteriin, postiin yms. paikkoihin.

Vastuuisännöitsijä, vuokrasopimusasiat ja avainasiat nyt Auroranlinnassa

Kun Helsingin Korkotukiasuntojen taloissa on ollut tähän asti vastuuisännöitsijänä jonkun Heka-alueyhtiön isännöitsijä, talot saavat nyt uuden Auroranlinnan palveluksessa olevan vastuuisännöitsijän ja kiinteistöassistentin. Uusi 2.1.2018 työnsä aloittava vastuuisännöitsijä on Susanna Nieminen, jonka puhelinnumero on 020 7199 670 ja sähköpostiosoite susanna.nieminen(at)auroranlinna.fi.

Asuntojen vuokrasopimusten tekeminen ja irtisanominen siirtyvät Helsingin Korkotukiasuntojen asuntojen osalta Auroranlinnan Länsi-Pasilassa Eevankatu 2:ssa olevan Asuntopalvelun hoidettaviksi. Samoin asunnon avainten nouto ja palautus sekä lisäavainten tilaaminen ja häiriöilmoitusten vastaanotto siirtyvät Auroranlinnan Asuntopalveluun. Asuntopalvelun puhelinnumero on 020 7199 670 ja sähköpostiosoite asuntopalvelu(at)korkotuki.fi.

Autopaikkojen vuokraus ja irtisanominen sekä saunavuorojen varaaminen ja muuttoilmoitus talonkirjaan tapahtuvat jatkossakin Heka-alueyhtiöiden asiakaspalvelussa, joiden yhteystiedot löytyvät muun muassa oman kotitalon nettikohdesivulta ja rapputiedotteesta.

Vuokravalvonta siirtyy Helsingin Korkotukiasunnoissa vuoden 2018 alussa Realialle, jossa vuokravalvonnan yhteyshenkilö on Rea Palojoki. Vuokravalvonnan puhelinnumero on 010 228 7117 ja sähköpostiosoite vuokravalvonta(at)auroranlinna.fi.

Asuntojen hakeminen ja välitys ennallaan

Asuntojen hakeminen tapahtuu molemmissa jatkossakin Stadin asunnot -palvelun kautta. Helsingin Korkotukiasuntojen asuntoja haetaan edelleen Stadin asuntojen nettisivujen kohdasta Hekan asunnot. Sivuilla on lisätietoja asuntojen hakemisesta.

Tapahtuva muutos liittyy osaltaan Heka-yhtiön kehittämiseen ja on tapahtunut yhteisymmärryksessä ja yhteistyössä Hekan kanssa. Kiinteistönhoitopalveluissa Hekan alueyhtiöt jatkavat tälläkin hetkellä hoitamiensa Helsingin Korkotukiasuntojen kiinteistöjen huoltoliikkeinä. Lisäksi kiinteistöjen huoltopalveluja ostetaan jonkin verran Helsingin kaupungin myös omistamalta Palmia Oy:ltä tai yksityisitä kiinteistönhoitoyrityksiltä.
Takaisin uutisiin