IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Monet asukaspalvelut siirtyvät L&T:n hoitoon syyskuussa

02.08.2018

Helsingin Korkotukiasuntojen isännöinnin tukipalvelut sekä vikailmoitusten, huoltopyyntöjen ja ovenavauspyyntöjen käsittely sekä pesuloiden käyttöön liittyvien asioiden hoito siirtyvät 1.9.2018 Lassila & Tikanoja Oyj:n hoitoon. Palveluita tähän asti tuottaneet Heka Oy:n alueelliset isännöinti- ja kiinteistönhoitoyhtiöt keskittyvät Hekan toiminta-ajatuksen mukaisesti jatkossa palvelemaan vain Heka Oy:n omissa kiinteistöissä asuvia helsinkiläisiä.

Muutos tarkoittaa käytännössä ensiksikin, että kaikki puhelimitse tehtävät vikailmoitukset, huoltopyynnöt ja ovien avauspyynnöt sekä pesula-asioihin liittyvät yhteydenotot tehdään 1.9.2018 alkaen yhteen samaan 24/7-periaatteella toimivaan palvelunumeroon 010 636 5000.

Ei-kiireellisissä tapauksissa vikailmoitukset ja huoltopyynnöt suositellaan tehtäväksi sähköisesti osoitteessa korkotuki.fi. Sähköiseen vikailmoituslomakkeeseen pääsee suoraan Helsingin Korkotukiasuntojen nettietusivun alareunasta. Lisäksi sähköisen vikailmoituksen voi tehdä Kohteemme-sivun kautta. Jokaisen kohteen omalla sivulla on linkki vikailmoitussivulle.

Toinen merkittävä muutos, joka tapahtuu 1.9.2018, on isännöinnin tukipalvelujen hoidon siirtyminen alueellisilta Heka-yhtiöiltä Lassila & Tikanoja Oyj:n asukaspalvelupisteeseen. Tämä L&T:n palvelupiste on Itä-Pasilassa lähellä asemaa osoitteessa Asemapäällikönkatu 12 b. Palvelupisteen sisäänkäynti on kävelytasolla Junailijankujan varressa. Junailijankujalle on helppo mennä Pasilan aseman suunnasta tultaessa nousemalla Lidlin ja Alkon välistä portaat ylätasolle ja kävelemällä suoraan eteenpäin Junailijankujalle asti.

Käytännössä tämä siirto tarkoittaa, että talonkirjailmoituksiin, autopaikkoihin ja saunavuoroihin liittyvät asiat hoidetaan 1.9. alkaen Lassila & Tikanojan asukaspalvelussa.

Muutos jatkaa sovittua palvelujen kehittämistä

Helsingin kaupungin strategiassa kaupungin omistamien asuntojen isännöinti ja asukaspalvelut tuotetaan pääosin kahdessa yhtiössä. Niin sanotut ARA-vuokratalot omistaa ja isännöi Heka Oy, joka vastaa myös isännöinnistä, isännöinnin tukipalveluiden tuottamisesta sekä vikailmoitus-, huoltopyyntö- ja avainpalvelujen järjestämisestä omistamissaan vuokrataloissa.

Muusta asuntokannasta, johon kuuluvat KOY Auroranlinnan, KKOY Helsingin Korkotukiasuntojen ja Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:n omistamat asunnot, vastaa omistajatoimintojen ja isännöinnin osalta KOY Auroranlinna.

Asuntojen välityksestä vastaa erillisen organisaatio Stadin asunnot, jonka kautta haetaan myös Helsingin Korkotukiasuntojen vapautuvia asuntoja.

Osana edellä mainittua kaupungin päättämää uudelleenorganisointia Helsingin Korkotukiasuntojen kohteiden isännöinti siirtyi 1.1.2018 KOY Auroranlinnan vastuulle. Muutosprosessin toinen vaihe tapahtuu nyt 1.9.2018, kun isännöinnin tukipalvelut ja vikailmoitus- yms. asiat siirtyvät Heka-alueyhtiöiltä Auroranlinnan kilpailuttamalle palveluntuottajalle Lassila & Tikanoja Oy. L&T hoitaa myös monien muiden vuokrataloyhteisöjen vastaavia tukipalveluita ja on alalla tunnettu ja arvostettu osaaja.

L&T:n toimipiste osoitteessa Asemapäällikönkatu 12b (käyntiosoite Junailijankuja), on avoinna pääosin ma-pe 7-17. Poikkeuksena ovat kuukauden ensimmäinen sekä kaksi viimeistä arkipäivää, jolloin L&T:n toimipiste on avoinna 7-20. Jos jokin kuun vaihteen päivä on lauantai, on L&T:n toimipiste silloin avoinna 8-16.

Isännöinti, asuntojen vuokraus ja vuokravalvonta ennallaan

Syyskuun alussa tapahtuva muutos ei vaikuta Helsingin Korkotukiasuntojen asuntojen hakemiseen, vuokrasopimusten tekemiseen, avainasioiden hoitoon eikä kiinteistöjen isännöintiin tai huoltoyhtiöihin. Isännöinnin ja huoltoyhtiöiden yhteystiedot löytyvät korkotuki.fi -sivuilta. Asuntojen hakemisesta saa tietoa osoitteesta hel.fi/kv/stadinasunnot-fi

Asuntojen vuokrasopimukset tehdään KOY Auroranlinnassa. Irtisanomiset voi toimittaa kirjallisesti allekirjoitettuna asuntopalvelu@korkotuki.fi -sähköpostiin tai lähettää paperisena osoitteeseen KKOY Helsingin Korkotukiasunnot, Eevankatu 2, 00240 Helsinki.

Vuokranmaksuasioissa asukkaiden on syytä olla yhteydessä Auroranlinnan vuokravalvontaan. Yhteydenotto tapahtuu helpoiten sähköpostitse osoitetta vuokravalvonta@auroranlinna.fi käyttäen. Vuokravalvonnan yhteyshenkilönä toimii Rea Palojoki, puhelinnumero 010 228 7117.

Vuokrasopimukset jatkuvat entisellään

Helsingin Korkotukiasunnot on Helsingin kaupungin kokonaan omistama vuokrataloyhtiö, jolla on 1604 asuntoa 19 eri vuokratalokohteessa eri puolilla Helsinkiä. Yhtiö omistaa kiinteistöt, mutta asukkaat ovat vuokrasuhteessa Helsingin kaupungin kanssa. Muutokset isännöinnissä ja sen tukipalveluissa eivät vaikuta asukkaiden vuokrasuhteisiin millään tavalla.
Takaisin uutisiin