IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Vakuutukset

Kiinteistön täysarvovakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneet vahingot, mutta asukkaan irtaimistoon kohdistuneita vahinkoja se ei tavallisesti korvaa. Esimerkiksi tulipalon savuhaittojen asukkaan irtaimistolle aiheuttamat vahingot eivät kuulu kiinteistön täysarvovakuutuksen piiriin. Samoin myöskään vesivuodon aiheuttamia vahinkoja esimerkiksi huonekaluille ei korvata. Siksi asukkaan on syytä ottaa omaisuutensa suojaksi kotivakuutus.

Asukkaan kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöstä, josta omasta kotivakuutus on otettu, myös, kattaako oma kotivakuutus asumisen keskeytyksen eli väistöasumisen tuomat mahdolliset lisäkustannukset tilanteissa, joissa asunnosta tulee vahinkotapahtuman yhteydessä asumiskelvoton. Huomioitavaa on, että väistöasunnon hankkiminen on asukkaan omalla vastuulla myös niissä tapauksissa, että vahingon aiheuttaja on esimerkiksi naapuri. Näitä vahinkoja voivat ovat yläkerran vesivahingot, suuret tulipalot jne.

Asukkaan kannattaa myös tarkistaa, kuuluuko kotivakuutukseen vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus voi korvata asukkaan maksettavaksi tulevia kiinteistölle ja naapureille aiheutuneita vahinkoja esimerkiksi tilanteissa, joissa asukkaan pesukoneen tai astianpesukoneen letku rikkoontuu ja aiheutuu vesivahinko.