IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Sähkölaitteet

Sähkölaitteiden asennuksia ja korjauksia saa suorittaa vain viranomaisten valtuuttama asentaja.

Asukkaan tulee itse vaihtaa lamput ja palaneet sulakkeet.

Kylpyhuoneen pistorasiat ja useimmat keittiön pistorasiat ovat suojamaadoitettuja. Näihin voidaan kytkeä vain maadoitetun tai suojaeristetyn kojeen pistotulppa.

Kosteissa tai ulkotiloissa ei saa käyttää sähkölaitetta, joka on kytketty tavalliseen pistorasiaan kosteantilan kynnyksen ulkopuolella. Esimerkiksi sisäkäyttöön tarkoitettujen joulukuusenkynttilöiden käyttö parvekkeella siten, että johto on vedetty sisältä, on hengenvaarallista.

Mitään kylpyhuoneen pistorasiaa ei saa käyttää suihkun tai kylvyn aikana.

Liesi on kytketty kiinteästi sähköverkkoon. Kytkennän saa tehdä tai irrottaa vain laillistettu sähköasentaja.

Liesi ja uuni on puhdistettava säännöllisesti, jotta ne toimisivat tehokkaasti.

Jääkaappi ja viileäkaappi sulatetaan kerran kuussa, jos niissä ei ole automaattisulatusta. Pakastelokero kannattaa sulattaa myös säännöllisesti. Muutoin sähkönkulutus nousee ja pakastelokero voi jäätyä kiinni ja jopa rikkoutua.

Jääkaappi vaatii hoitoa toimiakseen kunnolla. Sulatusveden poistoputkisto esimerkiksi tukkeutuu helposti. Varmistu, että poistoputki on avoinna, jottei sulamisvesi valu lattialle. Se voi aiheuttaa keittiön lattialle kosteusvaurioita. Ellet osaa avata tukkeutunutta poistoputkea, kysy neuvoa huoltomieheltä. Muista puhdistaa pölystä myös jää- ja viileäkaapin takana oleva putkisto ja lattialla seisovan jääkaapin lattiatila. Jääkaappi on puhdistuksen ajaksi siirrettävä paikoiltaan.