IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Vesi- ja viemärikalusteet ja -liitännät

Vuotavasta hanasta tai jatkuvasti vuotavasta wc-säiliöstä on välittömästi ilmoitettava huollon vikailmoitukseen.

Asukkaan velvollisuus on huolehtia, että astian- ja pyykinpesukoneen hanat on tulpattu, jos niihin ei ole kytketty konetta. Samaten on tulpattava ko. koneiden viemäriliitännät esimerkiksi irrotettaessa asennettu kone verkostosta. Tulppaus estää vesivahingon riskin.

Keittiön viemäriin ei saa huuhtoa ruoanjätteitä tai kahvinporoja. Wc-viemäriin ei saa heittää siteitä, vaippoja, kissanhiekkaa tai mitään esineitä, koska seurauksena on usein tukkeutuminen. Viemärin avaamisista laskutetaan asukasta.

Asukkaan tulee puhdistaa kylpyhuoneen lattiakaivot. Jos asunnossa tuntuu viemärin haju, saattaa syynä olla lattiakaivon kuivuminen. Hajulukko saadaan toimimaan laskemalla vettä viemäriin.

Pesukoneiden asennuskustannuksista vastaa asukas. Pyykinpesukoneen tai astianpesukoneen liitännässä kannattaa käyttää lvi-asentajaa tai huoltomiestä. Kaikkien vesijohtoliitäntöjen tulee olla paineenkestäviä. Pesukonehanan yhteydessä on aina oltava takaiskuventtiili (imusuoja). Lvi-asentajan asennustodistus kannattaa säilyttää mahdollisen vesivahingon varalta. Virheellisesti suoritetun pesukoneliitännän aiheuttamista vuotovaurioista vastaa asukas. Vakuutuskaan ei yleensä kata virheellisen liitännän aiheuttamia kuluja.

Isokin vahinko syntyy helposti yksin käymään jätetyn pyykki- tai astianpesukoneen vuotaessa tai päälle jätetyn kodinkoneen syttyessä palamaan. Siksi koneita pitäisi valvoa aina niitä käytettäessä ja sulkea sekä sähkölaitteet että vesihanat käytön jälkeen. 

Kun pesukone ei ole käytössä, sulje täyttöhana, koska jatkuva vedenpaine voi rikkoa vesiletkun ja aiheuttaa vesivuodon.

Samat asennus- ja käyttöohjeet koskevat myös astianpesukonetta. Se tulee asentaa keittiökalusteita rikkomatta. Puretut kalusteet säilytetään asunnon irtaimistovarastossa ja ne on asennettava paikoilleen pois muutettaessa. Erilliset hanat jätetään paikoilleen.