IN ENGLISH    PÅ SVENSKA      
Asunnoista

Millaisia asuntoja yhtiöllä on?
Helsingin Korkotukiasunnot omistaa vuokra-asuntoja, jotka on rakennettu vuosina 1995 - 2000. Tiedot eri asuntotyypeistä löydät sivustojemme Asuntomme-osiosta.

Kaikki yhtiön omistamat asunnot vuokrataan Helsingin kaupungin vuokra-asuntoina. Asuntoja voi hakea Helsingin kaupungilta. Helsingin kaupungilla on kaikkiaan yli 44.000 vuokra-asuntoa, joissa asuu yli 90.000 helsinkiläistä.

Saat lisätietoja asunnon hakemisesta Stadin asunnot –palvelusta.
 
Missä yhtiöllä on asuntoja?
Kaikki yhtiön omistamat asunnot ovat Helsingissä. Tarkempia tietoja saat kohdesivultamme.

Kuka voi hakea yhtiön asuntoja?
Korkotukivuokra-asuntoihin on saatu valtion rahoitustukea ja asuntoja vuokrataan Helsingin kaupungin vuokra-asuntoina. Tästä syystä asuntoja koskevat sekä ympäristöministeriön että Helsingin kaupungin asettamat asukkaiden valintakriteerit. Asunnoissa ei ole nykyisin tulorajoja, mutta esimerkiksi omaisuuden määrä ja asunnon tarve vaikuttavat valintapäätökseen.

Voit ilmoittautua vuokra-asunnon hakijaksi sähköisellä hakemuksella. Pelkkä lomakkeen täyttö riittää alkuvaiheessa, Helsingin kaupunki tarkistaa hakemuslomakkeessa mainitut liitteet vasta sitten kun asuntoa tarjotaan hakijalle. Vuokra-asunnon hakemuslomakkeen, josta selviävät pyydetyt tiedot, löydät suomenkielisenä tästä, ruotsinkielisenä tästä ja englanninkielisenä tästä.

Voinko saada asumistukea asumiseeni?
Asumistuen myöntämisestä päättää Kansaneläkelaitos eli Kela. Kela hoitaa seuraavia asumisen tukia: yleinen asumistuki, eläkkeensaajien asumistuki, opintotuen asumislisä ja sotilasavustuksen asumisavustus.

Lisätietoja asumistuesta saa Kelan toimistoista tai internet-sivuilta www.kela.fi kohdasta Asumisen tuet.